Nové knihy 3. 5. 2024

03.05.2024 11:03
Dražilová Zlámalová, Sandra: Abeceda strašidel
Abeceda strašidel
Některá strašidla se možná zdají děsivá. Jiná jsou naopak ustrašená a před lidmi se schovávají. S některými strašidly můžeme zažít plno zábavy a legrace, ale jiná nás dokážou pořádně potrápit. Třeba když dětem schovají přezůvky nebo natropí hromadu chyb v pohádkové knížce. Takové čertíky, upíry či vodníky nejspíš znáte. Ale co takoví pišišvoři, nebo dokonce děsivci?

Potkejte se v pohádkách se strašidly, jejichž jméno začíná vždy na jedno písmenko z abecedy. Zábavnou formou si procvičíte abecedu a dozvíte se, jaké lumpárny dokážou strašidla vymyslet.
 
 
 
Boos, Agnes: 50 krátkých aktivizačních her
50 krátkých aktivizačních her
Pět desítek her plných pohybu, vtipu a různých hříček je určeno pro práci s dětmi ve škole i během volnočasových aktivit. Dají se využít i na dětském táboře a škole v přírodě. Hry slouží k probuzení motivace, zlepšení koncentrace nebo pohybové koordinace a můžete je využít kdykoli, když máte pocit, že děti ztrácejí zájem o to, co se v hodině nebo na oddílové schůzce děje. Zejména začínajícím školním i volnočasovým pedagogům poskytnou tolik potřebnou inspiraci.
Agnes Boos je vystudovaná zdravotní sestra, která se v dalším studiu věnovala i sociální práci. Zabývá se aktivizací osob všeho věku.
 
 
Pilkey, Dav: Dogman
Špína a trest
Ale ne! Nejlepšího psolicajta na světě vyhodili od policie, protože starostovi zničil klobouk! Jenže náš hrdina se jen tak nedá! Vyhodili ho dveřmi? Přijde oknem, převlečený za to vám nebudeme prozrazovat. A právě včas. Zločinný Péťův otec totiž prchne z vězení, pomocí osobnostního zesilovače ze sebe udělá ničivé monstrum jménem Hnus a ruku v ruce s obřím svačinovým sáčkem se chystá zdemolovat celé město! V nejdramatičtější chvíli se Dogman i se svými přáteli nedopatřením ocitá v base a Hnus řádí jako utržený ze řetězu. Jak tohle dopadne? Podaří se dědulu alias Hnuse umravnit? Zvítězí zlo, nebo dobro? Čtěte další úchvatný díl světoznámého komiksu!
 
 
Quadri, Lorenzo: František z Assisi v komiksu
František z Assisi

Vzrušující cesta za poznáním mimořádného života svatého Františka!

Po úspěšném komiksu o svatých Všichni na palubu! (Doron 2023) vychází z dílny italského kreslíře Bruna Dolifa František z Assisi. Jeho originální a svěží styl zpracování je pro děti velmi přitažlivý.

Vhodné pro děti od 9 let.

 

 

Nikkarin: Hubert + Hugo

Hubert & Hugo 3
Pokračování populární komiksové série. Hubert a Hugo jsou horolezci, které můžete znát ze stránek časopisu Čtyřlístek. Oba mají pro strach uděláno a ať zamíří kamkoli, dobrodružství si je vždycky najde. V tomto třetím svazku najdete dalších deset výpravných komiksových epizod a jako bonus speciální obálku ke každému příběhu (z webu Labyrintu).
 
 
Čech, Pavel: O andělovi
O andělovi

V další knize Pavla Čecha najdeme leccos z předchozích knížek - tak třeba opuštěnou zahradu, čerta i titulního anděla - ale přesto je tahle knížka něčím jiná. Pochopitelně je o andělovi, ale taky je o tom, jak jsme na tom s anděly my sami. A že andělů je na světě potřeba, i když třeba oni samotní o tom někdy pochybují. Asi jsme od Pavla Čecha zvyklí na knížky veselejší, i když v každé z nich se nějaká ta temná nota rozezní. Jenže ony i ty temné noty, i ten anděl letící - kam? - vždycky v sobě nesou naději, která má křídla, a klidně - jak to pan Skácel kdysi překrásně napsal - třeba křídla dosti nečekaná:

někdy se anděl na nás hněvá
anděla máme každý svého
a naděje má z buku křídla
a srdce z dřeva lipového

 
Nejedlý, Jan: Slon v šuplíku
Slon v šuplíku
Vejde se slon do šuplíku? Kdo doběhne první na louku ke kládě a stane se žampiónem? Naučí se hroši chovat jako hoši? Jak vypadá luskoun: je to něco mezi vlkodlakem, upírem a krvavým kolenem dohromady? A chtěli byste mít doma ve vaně lachtana? Nebo žirafu?
Krátké a vtipné pohádky pro nejmenší děti od 2 let. A nejen pro ně!
Jan Nejedlý je šéfredaktor časopisu Rodina a škola a autor mnoha publikací pro děti. V Portále vyšly jeho pohádky k výtvarným nápadům v knize Pohádkové tvoření (2011).
Lucie Dvořáková je známá česká ilustrátorka dětských knih. Vedle knižní tvorby spolupracuje i s Českou televizí, například jako animátorka dětských Večerníčků, nebo v pořadu Čtení do ouška. V Portále vyšla řada knih s jejími ilustracemi, například Sněhová vílaModrá hodina, Nanukova dobrodružství nebo Malé pohádky pro malé děti.

 

Zhao, Xiran Jay: Zachary Jing a Dračí císař
Zachary Jing a Dračí císař
Zachary Jing žije sám s matkou, která má dost práce s tím, aby vydělala peníze na živobytí. O Číně a jejím kulturním dědictví tedy Zachary skoro nic neví. A už vůbec netuší, že byl předurčen k tomu, aby v jeho těle pobýval duch prvního čínského císaře. Na to rozhodně není připravený! Duch má ovšem důležitý úkol: uzavřít portál do čínského podsvětí dřív, než bude pozdě. Jeho mise se ale zvrtne hned na začátku, když se císař, místo aby posednul Zacharyho tělo, spojí s jeho herním AR headsetem. Nezbývá jim tedy nic jiného, než se společně vydat na dobrodružnou cestu plnou duchů, historických i mytických postav a starodávné magie.
 
zdroj: 
www.databazeknih.cz
www.kknihcentrum.cz
www.obchodportal.cz